Regeringens egen redegørelse om minkforløbet er uklar om, hvornår Mette Frederiksen bliver informeret om den manglende lovhjemmel. Der fremgår kun, at hun bliver informeret om aftenen søndag d. 8. november i forbindelse med det hastelovforslag, der skal oversendes til Folketinget. Det vil sige *efter*, at alle Folketingets sundhedsordførere er blevet informeret, og *efter* medier skriver om den manglende hjemmel.

Men det store spørgsmål er naturligvis, hvorfor hun og andre i regeringen ikke reagerer prompte og skynder sig at informere minkavlerne om, at man ikke kan tvinge dem til at dræbe deres mink. Hvorfor kalder man ikke politi og soldater væk fra minkfarmene?

Hvor længe må man som regering forsætte en praksis, som alle ved er ulovlig?

Liberal Alliance mener

Statsministerens klare ordre på pressemødet og tempobonussen gjorde, at minkavlerne arbejdede hurtigt på at aflive deres mink. Hver en time talte for at stoppe ulovligheden. Regeringen sad på hænderne og sendte først et nyt brev ud til minkavlerne tirsdag d. 10. november. Det bliver spændende at høre Mette Frederiksens forklaring, om hvornår hun bliver informeret om den manglende hjemmel, så vi ved hvor længe hun sad på hænderne: 48 timer? 72 timer?

Læs mere i 'Lovbrud og løgn'

Læs mere om Minkskandalen