Mogens Jensen (fhv. Minister for Fødevarer, Fiskeri og Ligestilling og Minister for Nordisk Samarbejde)

Mogens Jensen er foreløbigt den eneste, som minkskandalen har haft konkrete konsekvenser for. Han måtte træde tilbage d. 18. november 2020, idet han officielt var ministeren med ansvar for området og den første med viden om, at ordren om at aflive alle mink var ulovlig.

Det skete – ifølge ham selv –, da han lørdag d. 7. november blev gjort bekendt med den manglende lovhjemmel til aflivningen af alle danske mink. Mogens Jensen orienterede først statsministeren dagen efter, hvor han også orienterede Folketingets partier og gav følgende citat til Ekstra Bladet: ”Regeringen har besluttet, at det hastede, situationens alvor taget i betragtning. Derfor har man vurderet, at man ikke kunne afvente ny lovgivning, inden man meldte dette ud.” Siden blev forklaringen dog en helt anden. Både i citater til pressen og i afhøring i Granskningskommissionen har det været overordentligt svært at finde ud af hvornår, han vidste hvad.

Men vi ved, hvad Statsministeriet mente.

”Nu må hun skubbe ham tilbage, hvor han hører til – som ansvarlig for sit område og sine egne og sit systems dispositioner.” Sådan skrev Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen i en intern mail d. 9. november 2020. ”Hun” er i dette tilfælde ”Mette Frederiksen” og ”han” er Mogens Jensen.
Pilen peger på Mogens Jensen. Det er soleklart. Men kan det virkelig passe, at den kun peger på ham?

Hvem peger pilen ellers på?

Læs mere om minkskandalen: