Justitsminister Nick Hækkerup

Folketinget bad advokat Claus Guldager om at undersøge forløbet i forbindelse med udarbejdelsen af de actioncards, som politiet bruge til at ringe rundt til minkavlerne, da aktionen var sat i gang. Han konkluderer, at politiet ikke havde lovhjemmel til at true minkavlere med, at myndighederne vil komme ud og foretage aflivningen af deres dyr, hvis de ikke ville samarbejde. Advokatundersøgelsen har dog ikke været i stand til placere et ansvar. Politiets ledelse har ikke været indblandet i ordlyden af de actioncards, men hvem har så?

Derudover er det bl.a. i forbindelse med Granskningskommissionens arbejde kommet frem, der i politiets operationsplan BN 284 allerede om morgen d. 3. november – altså inden mødet i regeringens Koordinationsudvalg, hvor beslutningen om at slå alle mink ihjel blev truffet – stod: ”På den baggrund er det politisk besluttet, at alle mink i Danmark skal aflives hurtigst muligt”. Hvem har bestilt den plan? Og hvem har indføjet den sætning, før beslutningen overhovedet blev truffet?

Justitsministeriet har også haft ansvaret for at forsøge at genskabe de SMS’er, som statsministeren og hendes nærmeste medarbejdere har slettet. Justitsministeriet sad på oplysningerne om, at det ikke var lykkedes i tre dage, og ventede til dagen efter kommunalvalget d. 16. november 2021, med at oplyse offentligheden om det. Forklaringen var, at det var efter aftale med kommissionen, at man havde ventet med at åbne konvolutterne med resultaterne i, men det afviste kommissionen selv, og tilføjede, at det var Mette Frederiksen og hendes medarbejdere, der selv valgte at vente til efter kommunalvalget.

Pilen peger på Justitsminister Nick Hækkerup som ansvarlig for politiets handlinger.

Hvem peger pilen ellers på?

Læs mere om minkskandalen: