Regeringen træffer beslutningen om at aflive alle mink på 44 minutter på mødet i regeringens koordinationsudvalg d. 3. november. Det vil være synd at sige, at der var samme fart over feltet, når det kommer til minkavlernes retmæssige erstatning. I dag, mere end et år efter pressemødet, har de fleste minkavlere ikke set en eneste erstatningskrone.

Vi skal helt frem til slutningen af januar, før en aftale om erstatning til minkavlerne falder på plads.

Derefter skal vi helt frem til sommeren 2021, før regeringen sendte jobopslag ud til de taksationskomiteer, der skal udmåle erstatning til minkavlerne, og vi ved stadigvæk ikke hvornår arbejdet starter: Men Fødevarestyrelsen har tidligere meldt ud, at det vil tage minimum tre år at vurdere de tomme minkfarme. Indtil da skal minkavlerne vedligeholde deres farme for at være berettigede til fuld erstatning.

Det vil altså sige, at minkavlerne risikerer, at skulle vente i årevis fra regeringens fatale pressemøde til, de får deres erstatning. Og i mellemtiden skal de vedligeholde deres minkfarme.

Liberal Alliance mener:

Det tager naturligvis tid at vurdere værdien af alle minkfarme i Danmark. Men det er dybt kritisabelt, at arbejdet endnu ikke er begyndt. Det tog 44 minutter at beslutte at aflive alle mink, men det skal åbenbart tage mere end et år at starte arbejdet med at vurdere minkfarmene og udbetale erstatning.

Læs mere i 'Lovbrud og løgn'

Læs mere om Minkskandalen