…men nu har de åbnet statskassens luger på vid gab.

Før valgkampen slog Moderaterne på tromme for, at politikerne skulle udvise mådehold og lade være med at udbetale hjælpepakker til borgerne for at kompensere dem for de stigende priser, fordi det blot ville forværre inflationen.

I en kronik i Børsen skrev Lars Løkke eksempelvis, at: ”(…) generelle hjælpepakker er ikke det rette greb nu. Vi kan ikke fjerne konsekvenserne eller afbøde virkningerne (af inflationen, red.) uden at gøre ondt værre”, og at vi derfor bliver nødt til at ”modstå hjælpepakkernes fristelser”.

Det budskab kan vi i Liberal Alliance naturligvis godt erklære os enige i. For åbner man statskassens luger på vid gab ved at pumpe checks ud i samfundet til udvalgte vælgersegmenter, forværrer man inflationen.

Eller som Lars Løkke selv formulerede det i sin kronik: ”Det er nødvendigt, at vi får en ærlig drøftelse af den krise, vi befinder os i. Recessionen lurer i horisonten, og at foregive, at hjælpepakker kan sikre danskernes økonomi og danske virksomheder, er ikke ordentligt”.

Ikke desto mindre kunne den nyslåede SVM-regering med rygstød fra alle Folketingets partier udover Liberal Alliance, De Konservative og Enhedslisten, for nyligt præsentere en ny inflationspakke.

I denne aftale er man blevet enige om at pumpe i alt 2,4 mia. kr. ud i samfundet, som bl.a. skal bruges på en skattefri overførsel på 5.000 kr. til de borgere, der modtager ældrecheck.

Endnu engang vender et regeringsparti altså 180 grader på en tallerken efter at være blevet en del af regeringen – trods de valgløfter, de afgav, før danskerne skulle til stemmeboksene.