Overblik

SVM-regeringens løftebrud

Det er afgørende, at vi holder regeringen ansvarlig for dens handlinger. Derfor har vi samlet et overblik over de løftebrud, regeringen har begået.

Scroll for mere

Danmark er et af verdens mest velstående og velfungerende samfund. Men det skyldes ikke, at vi er beriget med hverken værdifulde naturressourcer eller gunstige geografiske forhold. Nej, forklaringen bag den danske succeshistorie findes derimod i vores tillidskultur.

Når amerikanere besøger vores land, kigger de ofte med vantro på de barnevogne, der som det mest naturlige i verden står ubevogtet foran vores caféer, og på de internationale ranglister over verdens mindst korrupte lande kan du år efter år være sikker på at finde Danmark i toppen.

For i Danmark har vi tillid til hinanden og til de institutioner, der udgør rygraden i vores demokrati. Denne tillidskultur er mere værd end både Omans oliefelter og Kasakhstans kulminer.

Men vi skal ikke tage tillidskulturen for givet. Den er nemlig hverken et produkt af et pennestrøg fra et flertal i Folketinget eller noget, der er dumpet ned fra himlen af sig selv. Danmarks unikke tillidskultur er derimod blevet opbygget møjsommeligt af alle de generationer før vores, der har stridt og stræbt efter at skabe verdens måske bedste samfund.

Desværre viser en måling fra september, at næsten halvdelen af danskerne har fået mindre tillid til politikerne, retssystemet og den offentlige administration de seneste år.

Med en socialdemokratisk regering, der trak et spor af skandaler efter sig, udskiftede myndighedernes neutrale embedsmænd, brugte usandheder som rambuk til at gennemtrumfe sin politik, truede pressen og brød loven, kan det næppe vække undren.

Hvis vi ikke værner om tillidskulturen, risikerer den nemlig at visne. Derfor er det bekymrende, at både Jakob Ellemann og Lars Løkke, trods løfter om det modsatte, har besluttet sig for at dække over den forrige regerings skandalesager.

Danskerne skal kunne stole på hinanden, myndighederne og ikke mindst magthaverne. Vi skal kunne stole på, at politikerne siger det, de mener, og at de mener det, de siger. Kan vi ikke det, bliver mistilliden og splittelsen i samfundet værre.

Derfor er det afgørende, at vi holder politikerne ansvarlige for deres handlinger. Derfor har vi i Liberal Alliance samlet et overblik over de løftebrud, regeringen har begået.

SVM-regeringen.
Løftebrud.

Følg med her på siden. Vi opdaterer overblikket løbende i takt med, at SVM-regeringen begår nye løftebrud.