…men nu har de selv indført den.

Før valget kunne Venstre utvetydigt fastslå, at top-topskatten var en dårlig idé.

Samtlige af partiets folketingsmedlemmer svarede nemlig i mediernes valgtests, at de var imod en særlig skat på de allerhøjeste indkomster.

Fra Venstres nye leder, Troels Lund Poulsen, lød det eksempelvis, at: ”Vi har i Danmark allerede i dag en topskat, der betales af dem med de højeste lønninger. Jeg kæmper derimod for et skattestop til gavn for den enkelte dansker og de danske virksomheder”, og Venstres finansordfører, Torsten Schack, kunne bebude, at han var ”imod en misundelsesskat på et mindretal”.

Men da Venstre blev en del af regeringen, fik piben en anden klang, og nu har Venstres politikere selv påtaget sig rollen som de ihærdige bannerførere for ”misundelsesskatten”.

Venstres argument for også at begå dette løftebrud er, at de til gengæld har formået at presse regeringen til at indføre ”massive skattelettelser” andre steder, der ellers ikke ville være blevet indført.

Og det er fuldstændig korrekt.

For kaster man et blik på en opgørelse fra CEPOS, kan man nemlig se, at Venstre har formået at forhandle svimlende 58 kr. mere hjem hver måned til danskerne sammenlignet med dét, der var lagt op til i regeringsgrundlaget.