Endelig! Liberal Alliance har fået sin første borgmester!

I november blev der skrevet historie i vores lille parti, da Emil Blücher blev Liberal Alliances første borgmester. Her kan du læse om vores nye superstjerne.

Valget kort

Mange dygtige kandidater stillede op for Liberal Alliance til kommunalvalget i 2021, og det lykkedes at få ni mandater ind rundt omkring i landet. Et i Roskilde, Et i København, et i Faxe, tre i Norddjurs og tre i Solrød. Og netop Solrøds tre mandater var med til at sikre partiets første borgmester nogensinde, da vores borgmesterkandidat Emil Blücher efter møje og besvær fik samlet et flertal om sig.

Om Emil Blücher

Emil har siddet i Solrød byråd i otte år. Først fire år for Venstre, dernæst fire år for Liberal Alliance. Emil er en ægte selfmade man! Hans kontakt med uddannelsessystemet stoppede i 2012, da han færdiggjorde sin studentereksamen fra Solrød Gymnasium. Hvor mange andre ville fortsætte på universitetet, valgte Emil at gå sin egen vej som selvstændig – en vej, han allerede havde haft føling med, da han som 16-årig fik sit første CVR-nummer.

Emil er ved siden af byrådsarbejdet partner i webshoppen HUMA.dk, der sælger rengøringsudstyr og forbrugsartikler til virksomheder og private. Virksomheden består af Emil, en partner og fem ansatte.

Privat danner Emil par med Regine Hovmøller, der også blev valgt ind i Solrød Byråd for Liberal Alliance. De to unge politikere var i TV2’s kandidattest henholdsvist nummer 1 og 2 blandt mest populære lokalpolitikere i kommunen, og det udmøntede sig også på selve valgdagen, hvor Emil med 1580 stemmer, blev valgets suverænt største stemmesluger i kommunen.

Emil har været Solrøds liberale stemme i sine mange år i byrådet, og specielt i den seneste periode har han udgjort en enmandshær i kampen mod skattestigningerne i den borgerlige kommune. En kamp, der må siges at være blevet belønnet af vælgerne.