Når man gerne vil have færre til at ryge, begrænse folks indtag af sukker eller mindske forbruget af benzin pålægger man disse produkter afgifter.

Det, man beskatter, får man nemlig mindre af.

Hvis vi fortsat vil have et samfund med velstand og velfærd, er der derfor ikke meget fornuft i at indføre en særlig strafskat på de produktive danskere, der bidrager allermest.

For det sender et uheldigt signal om, at det ikke kan betale sig at være én af dem, der skaber mest værdi for samfundet og sender flest penge i statskassen.

En skattesats på mere end 60 pct. betyder, at man både mandag, tirsdag og onsdag går på arbejde for at betale for staten, før man om torsdagen og fredagen kan få lov til at arbejde for sig selv og sine nærmeste.

Hvis vi fortsat vil have et samfund, hvor flittige talenter har et incitament til at dygtiggøre sig og være blandt de mest bidragende, skal vi derfor ikke udskamme flid og succes med en strafskat.

I stedet burde vi være taknemmelige for, at der – på trods af vores i forvejen høje skattetryk – endnu findes dygtige mennesker, som har lyst til at blive i Danmark og skabe værdi, som vi alle får glæde af.