Overblik

Derfor er top-topskatten en dårlig idé

Her har vi samlet et overblik over, hvorfor top-topskatten ikke hænger sammen, og hvorfor den ikke bør indføres.

Scroll for mere

Da Socialdemokratiet, Moderaterne og Venstre begravede de ideologiske stridsøkser for at danne SVM-regeringen, blev det en del af regeringsgrundlaget, at man ville indføre en særlig top-topskat.

Danskerne betaler ganske vist allerede nogle af verdens højeste skatter til en af verdens dyreste offentlige sektorer.

Men med dannelsen af SVM-regeringen får danskfødte specialister og virksomhedsledere i fremtiden endnu en ekstraregning, når lønsedlen i slutningen af måneden tikker ind i e-Boksen.

Top-topskatten vil nemlig være en særskat på 61 pct. af alle indkomster over 2,5 millioner kroner, som 8.600 danskere forventes at blive ramt af.

Da Socialdemokratiet og SF i 2009 trak et lignende forslag af stalden, blev det mødt af en sønderlemmende kritik fra den nyudnævnte Venstre-statsminister, Lars Løkke Rasmussen:

”Vi har allerede et progressivt skattesystem, hvor dem, som tjener mest, også betaler mest. Men det er fuldstændig fladt at sige, at man skal beskattes, hvis man får en god idé og får en høj indkomst over en million. Det er ikke en rigmandsskat. Det er en hjerneskat, og det er hjernedødt”.

I dag har piben dog fået en anden klang, og nu vil Løkke – med rygstød fra Socialdemokratiet og sine gamle kollegaer i Venstre – gerne indføre denne ”hjernedøde” ”hjerneskat”.

I Liberal Alliance er vi enige med den gamle Lars Løkke. Top-topskatten er en dårlig idé, som kommer til at skade Danmark.

Derfor har vi her på siden samlet et overblik over, hvorfor top-topskatten ikke hænger sammen, og hvorfor den ikke bør indføres.

Argumenter imod
top-topskatten.