Kontaktoplysninger:

Email: carl-er-mig@hotmail.com
Telefon: +45 23 66 20 99

Twitter
Facebook

Om Carl Andersen

Carl Andersen er folketingskandidat for Liberal Alliance i Sydjyllands Storkreds. Han er søn af bogholderen Gerda samt entreprenør og gårdejer Kjeld. Han har rødder i det syd- og sønderjyske, og er opvokset på et moderne landbrug uden for Rødding. Carl blev far til en datter i 2021, samtidig med at han færdiggjorde sin kandidat.

Uddannelse og karriere

Carl har en kandidat i jordbrugsøkonomi (cand.oecon.agro) fra Københavns Universitet. Under uddannelsen var han engageret i studenterpolitiske debat, som aktiv medlem af Konservative Studerende. Sideløbende passede han sit studiejob i en stor dansk arbejdsgiverorganisation. Hvor han nu er fuldtidsansat i deres skattepolitiske afdeling, med fokus på de familieejede virksomheders rammevilkår.

Carl har i over 10 år været aktiv i den offentlige debat, hvor han som folkevalgt medlem og tillidsperson for Liberal Alliance har deltaget i aviser, radio og tv. Carl har debatteret fra positioner som landsformand for Liberal Alliances Ungdom, byrådsmedlem i Vejen Kommune, medlem af partiets hovedbestyrelse og nuværende kandidat til folketinget som nr. 2 på listen.

Før Carl flyttede til København for at studere, blev han matematisk student fra Ribe Katedralskole og arbejdede i et par år i forskellige syd- og sønderjyske virksomheder indenfor lager, fødevarer, restauration, industri og undervisning. Han blev ligeledes udpeget til et eksklusivt internship, som personlig assistent for stifteren af det amerikanske kursuscenter Leadership Institute i Washington D.C., hvor han fortsat er tilknyttet som deres danske ressourceperson.

Mærkesager

Borgernes frihed

Som sønderjyde ved Carl, at friheden ikke er givet, men at den skal forsvares. Derfor kæmper han for lavere skatter, mere personlig frihed og et fokus på det personlige ansvar og initiativ. Et samfund hvor borgerne ikke skal være perfekte, men hvor alle gør sig umage for at blive den bedste udgave af sig selv.

Den personlige frihed er afgørende for Carls politiske motivation. Staten skal ikke blande sig mere end højest nødvendigt i hverken dit liv eller økonomi. Derfor skal der ryddes ud i unødige regler og skatterne skal sænkes. Cannabis skal lovliggøres, SU-loftet skal fjernes og ingen skal betale skat af de første 7000 kr., de tjener hver måned. Det er sund liberal politik.

Personligt ansvar

Carl vil altid forsvarer din ret til at gøre som du vil, så længe du ikke skader andre. Han ønsker respekten for dine skattekroner og din retssikkerhed tilbage. Det personlige ansvar skal styrkes ved at fremme initiativ, selvstændighed og frivillighed samt begrænse dovenskab, umyndiggørelse og tvang.

Skattefradrag for et bedre familieliv

Det gode familieliv er vigtigt for Carl. Familierne skal have langt mere valgfrihed. Private alternativer til det offentlige skal hilses velkommen og ikke modarbejdes. Mulighederne for pasning i eget hjem skal styrkes med et skattefradrag, og registreringsafgiften skal afskaffes så flere har råd til en sikker bil, der får hverdagen til at hænge sammen.

Landbruget skal styrkes

Landbruget er en af Carls særlig politisk interesseområder. Dette stolte erhverv skal have et opgør med overregulering, støtteordninger, urimelige kontrolregimer og høje skatter. Der skal være fokus på fagligheden. Arveafgiften skal afskaffes, vandløbsvedligeholdelsen prioriteres og dato-tyranniet være fortid.