Kontaktoplysninger:

Email: martinsibast@gmail.com
Telefon: +45 26 16 88 09

Facebook

Om Martin Sibast Laugesen

Martin Sibast Laugesen er opvokset på en gård på Midtsjælland. Martin sidder i bestyrelsen i LA København, og derudover er han bestyrelsesmedlem i By og Pendlercykel Fonden. Martin stiller op som folketingskandidat i Københavns Storkreds.

Uddannelse og karriere

Martin gik i gymnasiet i Roskilde og fortsatte på DTU, hvor han er uddannet civilingeniør. Martin startede straks efter på at læse HD på CBS. Året efter forlod han funktionær tilværelsens trygge rammer og startede egen virksomhed. Martin har en HD i finansiering. Han har været del af flere projekter i ind- og udland indenfor alt fra IT, produktudvikling, økonomisk rådgivning m.m.

Martin har altid interesseret sig for politik og samfundsforhold. I 2017 meldte Martin sig ind i Liberal Alliance og i sommeren 2021 og i november 2021, var han kandidat til kommunalvalget.

Martin har altid ment, at der var for mange politikere på Christiansborg uden ret stor erfaring fra ”den virkelige verden”. Derfor stiller han nu op til Folketinget, så vælgerne kan få mulighed for at stemme på sådan en politiker.

Mærkesager

Retssikkerhed

Borgernes retssikkerhed skal sikres bedre. Der skal være ordentlighed i forvaltningen, lighed for loven og et klart nej til magtarrogance, magtmisbrug, masseovervågning og manglende respekt for borgernes rettigheder. Det er Martins klare opfattelse, at der er sket et skred på dette område, og den udvikling skal vendes.

Frit valg

Offentligt og privat er ikke et enten eller. Frit valg er forudsætningen for, at der kan løsnes op for detailstyringen af den offentlige sektor. Pengene skal følge borgeren. Der skal være frit valg på skoler, gymnasier, daginstitutioner, ældrepleje og i sundhedsvæsenet. Det virker andre steder. Det gør det også i Danmark. Fejler vi her, ender vi i et frygteligt tomrum, med et ”one size fits all”-system, hvor der ikke er hensyn til borgernes individuelle behov.

Energipolitik og grøn omstilling

Danmark er langt fra i mål med den grønne omstilling. Vi skal turde se på andre løsninger end vind alene. Vi kan ikke basere det hele på noget, der ikke kan levere forsyningssikkerheden. A-kraft kan være en del af løsningen. Et enkelt værk, som det de f.eks. har i Sverige, vil kunne levere 2/3 af hele Danmarks elforbrug som CO2-neutral energi. En stabil og billig energiforsyning er livsnerven i et moderne samfund. Det er afgørende, at politikken her er baseret på fakta og fornuft og ikke på dogmer og kampagner fra 70’erne og uberettiget frygt.

Skat, afbureaukratisering og erhvervspolitik

Et fornuftigt indrettet skattesystem, der giver den enkelte et incitament til at yde en ekstra indsats, og et offentligt system, der faciliterer vækst og iværksætteri i stedet for at blokere for det, er målet for Martins politiske indsats. Danskerne skal være skattefri af de første 84.000 kr., de tjener om året. Samtidig skal AM bidrag, topskat, arveafgift, registreringsafgiften afskaffes.