Kandidat til Europa-Parlamentsvalget 2024

Martin Sibast Laugesen

Scroll for mere

Om Martin Sibast Laugesen

Martin er 49 år gammel, bor på Østerbro med sin kæreste Sofie og basset-hunden Oda, og han er vokset op på en gård på midtsjælland.

Martin er civilingeniør i kemi og HD i finansiering. Han har været selvstændig i mere end 20 år med produktudvikling, produktion, salg og eksport til lande både i og udenfor EU og er derfor uhyre bevidst om, hvad det betyder at være med i EU.

Martin er 100% liberal, har været aktiv i Liberal Alliance i en lang årrække, har stillet op for partiet før og ved, hvad der kræves.

De to centrale EU-spørgsmål for Martin er:

Hvorfor er EU vigtigt for Danmark?
Der er ting, vi bedst løser i fællesskab. Vi er en lille åben økonomi med virksomheder, der lever af eksport, og en meget stor andel af den lovgivning, der gælder i Danmark, kommer i dag fra EU. Derudover lever vi i en tid med krig i Europa og spændinger mellem USA og Kina, hvor EU står til at blive udvidet yderligere med flere lande. Endelig står vi overfor en grøn omstilling, der skal gennemføres i hele Europa, hvis den skal have en reel effekt.

Hvad skal EU udvikles til?
Vi skal have et slankere og mere fokuseret EU, der alene holder sig til at løse de store fælles udfordringer, respekterer nærhedsprincippet og ikke blander sig i nationale anliggender.