Folketingsmedlem

Louise Brown

Sundhedsordfører
Epidemiordfører
Ordfører vedr. § 71-tilsynet

Scroll for mere

Derfor er jeg liberal

Jeg har aldrig tidligere sat stemplet liberal på mig selv. Det er jo bare sådan, jeg er og tænker.

Men efter at være blevet ældre og mere politisk interesseret er det gået op for mig, at det ikke er alle, der ser frihed som den mest naturlige del af det at være menneske. Og det er det ultimativt vigtigste for mig: Friheden til at gøre som jeg har lyst, uden at andre skal bestemme over mig og mine valg. Naturligvis inden for lovens rammer – det giver sig selv.

Jeg har altid haft det svært med folk, der vil bestemme over andre uden en gyldig grund, fordi jeg grundlæggende mener, at det er uretfærdigt. Når nogen fritager os retten til at bestemme over vores eget liv er det jo et udtryk for, at de ikke stoler på os. Og det er netop det, der gør sig gældende, når staten blander sig i borgernes liv med tåbelige regler, regulativer og lovgivning om dette og hint.

Men det er altså ikke statens opgave at beskytte os. Heller ikke hvis intentionen er, at vi ikke skal slå os på livet.

Vi kan ikke beskytte alle mod alt og pakke en hel befolkning ind i vat. Det går ikke. Vi bliver nødt til at have tillid til, at alle vil det bedste for deres eget liv. Hvad det så end måtte være – også selvom de slår sig undervejs. Det lærer man også af. Ja, det lærer man faktisk især af.

Min oplevelse gennem mit professionelle som private liv er, at når man viser mennesker tillid og giver dem ansvar, så vokser de. For ja, med frihed følger også ansvaret. I dag er det dog lidt som om, at staten og regeringen vil have, at borgerne skal gøre sig fortjent til tilliden, inden de også kan få noget ansvar. I min optik burde det være lige omvendt.

Vi skal vise borgerne fuld tillid. Vi skal tro på, at de godt kan. For når de oplever den fulde og ubegrænsede tillid, så vil de også vokse og samtidig påtage sig ansvaret for deres eget liv. Og jo, der vil måske være nogle, der ikke oplever at kunne mestre hele deres eget liv. Dem skal vi hjælpe. Naturligvis skal vi det. Men vi skal ikke hjælpe dem med alt – kun dér, hvor de har brug for det. Ellers skal vi opmuntre og opfordre folk til at finde ressourcerne frem på andre områder i livet. For de er der. Vi har alle sammen noget, vi er gode til. Alle kan noget.

Lad os tro på hinanden!

Udvalg og ordførerskaber

Ordførerskaber
Sundhedsordfører
Epidemiordfører
Ordfører vedr. § 71-tilsynet

Udvalgsposter
Medlem af:
Epidemiudvalget
Kulturudvalget
Sundhedsudvalget

Afspil video

Om Louise Brown

Louise Brown er valgt til Folketinget for Liberal Alliance i Østjyllands Storkreds.

Hun er 41 år, bor i Randers sammen med sin mand Peter og deres datter Havanna på 13 år. Hun er vokset op ved Langå og Stevnstrup, men rykkede i sine teenageår til Randers og senere København.

Som 25-årig vendte Louise tilbage til Randers, hvor hun har boet siden. Louise er folketingsmedlem for Liberal Alliance og er valgt ind i Østjyllands Storkreds.

Uddannelse

Louise er uddannet markedsføringsøkonom og har en HD i Organisation og Ledelse. Derudover har hun 11 andre uddannelser/certificeringer.

Det er vigtigt for Louise at være i udvikling, og hun er ekstremt nysgerrigt anlagt, så hun forsøger hele tiden at blive klogere. Louises mormor var meget politisk aktiv, hvilket kan være grundstenen til Louises politiske interesse.