Liberal Alliance
8. december 2022

Det bliver Ole Birk Olesen, som skal være gruppeformand for Liberal Alliances nye og meget større folketingsgruppe. LA gik ved folketingsvalget frem fra 3 til 14 medlemmer, som nu har valgt Ole Birk Olesen som gruppens formand. Alex Vanopslagh er Liberal Alliances politiske leder og
partiformand.

Ole Birk Olesen blev første gang valgt til Folketinget for Liberal Alliance i 2011, og han er siden blevet genvalgt til Folketinget alle tre gange, der har været valg. Han fungerede under VLAKregeringen fra 2016-2019 som transport-, bygnings- og boligminister og var også gruppeformand for Liberal Alliance i den forgangne valgperiode.

Ole Birk Olesen lægger vægt på, at det politiske arbejde i en folketingsgruppe er en holdindsats.

”Partipolitik for LA i Folketinget handler om, at hvert enkelt gruppemedlem skal begynde arbejdsdagen med at tænke på, hvad man kan gøre af gode ting for at fremme den liberale sag i dag. Det skal man gøre på en måde, så både man selv og resten af partiets folketingsgruppe kan se sig selv i det, og så vi løfter vores fælles ansvar sammen og skaffer endnu mere indflydelse til LA i fremtiden. Det er, hvad vores vælgere forventer af os, og det er, hvad vi skal levere”, siger Ole Birk Olesen.

Ole Birk Olesen er valgt til Folketinget i Københavns Storkreds, hvor den oprindelige sønderjyde også har boet i nu over 25 år.

For kontakt og interview:
Mads Strange, politisk rådgiver:
Tlf.: 6162 3526 / Mail: mads.strange@ft.dk