Liberal Alliance
31. august 2023

I forbindelse med partiets sommergruppemøde har Liberal Alliance valgt ny politisk ordfører. Det bliver Sólbjørg Jakobsen, der tager over efter Alex Vanopslagh.

Liberal Alliances folketingsgruppe har på sit sommergruppemøde valgt Sólbjørg Jakobsen som ny politisk ordfører. Hun overtager efter Alex Vanopslagh, der har bestredet posten, siden han i 2019 blev valgt til Folketinget og tog over som partileder.

Sólbjørg Jakobsen udtaler:
”Jeg er utroligt glad for, at gruppen har valgt mig som politisk ordfører.
I en tid med en teknokratisk midterregering har Danmark mere end nogensinde brug for, at Liberal Alliance kæmper de ideologiske kampe for et samfund med mere frihed, ansvar og optimisme”.

Også hos Liberal Alliances partileder er der glæde at spore over, at Sólbjørg Jakobsen nu skal bære faklen videre som partiets politiske ordfører:
”Lige siden Sólbjørg blev valgt ind, har hun fra dag ét vist sig som en dygtig, liberal værdikriger.
Jeg er sikker på, at hun kommer til at gøre det fremragende, når hun som politisk ordfører skal kommunikere vores politik i den kommende valgperiode”.

I tillæg til titlen som politisk ordfører beholder Jakobsen også sine poster som ordfører for beskæftigelse-, ligestilling og Færøerne. Derudover overtager Alexander Ryle posten som miljøordfører fra Ole Birk Olesen, som dog stadig er ordfører for natur, mens Louise Brown bliver ordfører for § 71.