UDSPIL

Flere udlændige og færre offentligt ansatte skal redde dansk vækst

Scroll for mere

Den største trussel lige nu mod forsat velstand og velfærd i Danmark er mangel på kvalificeret arbejdskraft i det private erhvervsliv – og en ny kedelig rekord i antallet af ansatte i den offentlige sektor. De private virksomheder skriger således efter kvalificeret arbejdskraft, mens det offentlige i hastigt tempo har drænet den i forvejen beskedne kø af ledige danskere.

  • Det er sidste udkald, hvis vi skal være sikre på, at Danmark får gavn af det økonomiske opsving, som buldrer frem her efter corona. Det kan ikke være rigtigt, at frygten for at blive beskyldt for at være udlændigepolitiske slappere betyder, at vi i Danmark ikke gør os mere umage for at tiltrække den udenlandske arbejdskraft, som der er kæmpe global konkurrence om, og som vi har så hårdt brug for, hvis vi skal skabe yderligere vækst og innovation i det private erhvervsliv.
  • Og så er det helt på månen, at en i forvejen alt for stor offentlig sektor bare får lov til at vokse sig større. Det er den helt forkerte vej for Danmark – og det må stoppe nu, siger formand og politisk leder for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh.

Liberal Alliance foreslår derfor en akut ændring af beløbsordningen, der bestemmer hvor meget man skal tjene for at må tage et job i Danmark. Samtidig skal deres indføres et øjeblikkeligt ansættelsesstop i stat, regioner og kommuner.

Konkret vil Liberal Alliance:

  • Sænke grænsen i beløbsordningen for, hvad man skal tjene for at kunne komme til Danmark fra 445.000 til ca. 230.000 kr. årligt.
  • Indføre et øjeblikkeligt ansættelsesstop i hele den offentlige sektor, der i første omgang skal gælde, indtil antallet af ansætte igen er på niveauet fra før corona-krisen.

Kontakt til Alex Vanopslagh kan ske via rådgiver Nicolai Svejgaard Poulsen
Mail: nicolai.poulsen@ft.dk
Mobil: 6162 5334