FriPension

Frihed til at planlægge sin pension

Scroll for mere

Vi vil give danskerne mere frihed til at tage ansvar for deres livs efterår i stedet for at gøre danskerne mere afhængige af staten. FriPension skal være skattefri i begge ender,

Alex Vanopslagh
Formand, Liberal Alliance

FriPension

Liberal Alliance vil indføre en ny konto kaldet FriPension, hvor arbejdende danskere kan indbetale 675 kroner hver måned – som de aldrig skal betale skat af – til at give mulighed for selv at spare op til tidligere pension.

Det foreslår Liberal Alliance i sit udspil ”FriPension – Frihed til at planlægge sin pension.”

”Vi vil give danskerne mere frihed til at tage ansvar for deres livs efterår i stedet for at gøre danskerne mere afhængige af staten. FriPension skal være skattefri i begge ender,”
– Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance.

Frihed til at tage ansvar

  • Alle danskere i arbejde kan sætte 675 kroner ind om måneden på deres FriPension-konto. De skal hverken beskattes ved indbetaling eller udbetaling.
  • Hvis man indbetaler til FriPension hver måned i hele sit arbejdsliv, vil man efter 40 år have en opsparing på 600.000 kr., hvis der forudsættes et moderat afkast på 3 pct. årligt på den løbende opsparing.
  • Med 600.000 kr. kan man gå på pension næsten 5 år før, man kan få udbetalt folkepension, fordi beløbet svarer til næsten 5 års udbetaling af folkepension, pensionstillæg og ældrecheck efter skat.
  • Hvis man ikke ønsker at gå tidligere på pension, skal pengene i stedet kunne udbetales som et engangsbeløb, når man går på pension, eller som en løbende månedlig udbetaling til at forsøde pensionisttilværelsen med.

Mere frihed og fleksibilitet

Det er decideret uretfærdigt, at man skal tilhøre bestemte partiers kernevælgere for at få udsigt til en hjælpende hånd. Vores forslag gælder alle danskere i arbejde – uanset hvem de stemmer på”, – Alex Vanopslagh.

Liberal Alliances forslag er tiltænkt alle der selv ønsker at bestemme, eller blot har et ønske om at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet lidt tidligere end andre. Det skal der være plads og frihed til, mener vi. Liberal Alliances forslag øger fleksibiliteten for alle på arbejdsmarkedet.

Finansiering

FriPension er fuldt finansieret i vores 2035-plan, som du kan læse her.

Herunder kan du læse hele Liberal alliances udspil om “FriPension”.