Kandidat til Europa-Parlamentsvalget 2024

Mads Strange

Scroll for mere

Om Mads Strange

Mads er opvokset i Smørum, men bor i dag på Christianshavn. Han arbejder til daglig som politisk rådgiver samt klummeskribent, og så er han kandidatstuderende i statskundskab på Københavns Universitet.

Det var folketingsvalget i 2015, der oprindeligt vakte Mads’ politiske interesse, og siden da har især europæisk politik optaget ham. For med EU har vi muligheden for at løse mange af de store udfordringer, Europa står overfor.

Ved at finde fælles fodslag med andre lande, kan vi nemlig bruge EU til fortsat at nedbryde handelsbarrierer og skabe økonomisk vækst, imødegå den sikkerhedspolitiske trussel fra Øst og sikre en grøn omstilling gennem internationalt samarbejde.

Men ifølge Mads skal vi også passe på, at EU ikke vokser ud over sine ansvarsområder. For hvis politikerne i Bruxelles tromler hen over medlemslandenes demokratiske beslutninger og med socialaktivistisk symbolpolitik blander sig i spørgsmål om øremærket barsel og kønssammensætningen i landenes bestyrelser, forsvinder tilliden til unionen. Det må vi ikke lade ske.

For hvis EU fortsat skal være en garant for fred, frihed og fremskridt, har vi brug for at bevare troen på, at vi gennem et europæisk samarbejde kan opnå noget, der ville være umuligt, hvis hvert land stod alene.