EP24

Europa-Parlamentsvalg 2024

Alt du skal vide om Europa-Parlamentsvalget 2024 og Liberal Alliances EU-program, kandidater og mærkesager.

Scroll for mere

Stem på et Blåt Europa

I Liberal Alliance kæmper vi for et blåt Europa, der effektivt kan navigere gennem EU’s fælles internationale udfordringer: Et Europa, der resolut står op imod Putins gangstervælde; et Europa, der modarbejder unødvendig og overdreven regulering fra Bruxelles, som underminerer vores konkurrenceevne; og et Europa, der aktivt fremmer en markedsdrevet grøn omstilling.

Dette blå Europa vil være en bastion for nærhedsprincippet og erkende, at fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Det er ikke muligt at skabe et paradis fra Bruxelles, da EU’s styrke ligger i dets mangfoldighed med 27 unikke medlemslande, som hver har deres egne behov og udfordringer.

Selvom EU’s udfordringer er store, har vi før overkommet fælles kriser. Derfor tror vi på, at vi med fælles indsats i Europa kan overkomme både Vestens modstandere, udfordringerne ved den grønne omstilling og sprækkerne i det indre marked.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvornår afholdes Europa-Parlamentsvalget 2024?

Europa-Parlamentsvalget 2024 afholdes søndag d. 9. juni 2024.

Hvornår kan jeg brevstemme til Europa-Parlamentsvalget 2024?

Du kan brevstemme til Europa-Parlamentsvalget 2024 fra seks uger før valgdagen i en hvilken som helst kommune i Danmark til og med den tredjesidste hverdag før valget, også hvis denne dag falder på en lørdag.

Hvor mange danskere vælges til Europa-Parlamentet i 2024?

Når danskerne går til stemmeurnerne søndag d. 9. juni 2024, skal der vælges 15 danske ud af i alt 720 medlemmer i Europa-Parlamentet.

Hvad mener LA om EU?

Det kan du få det fulde overblik over i vores EU-program, som du kan downloade her på siden.