Politikere

Scroll for mere

Liberal Alliances folketingsmedlemmer

Alex Vanopslagh

Folketingsmedlem og partileder

Vestjyllands Storkreds

Alex Vanopslagh er cand.scient.pol og far til Milton på 4år. Han er opvokset i Struer i Vestjylland. Alex blev i 2014 valgt som formand for Liberal Alliances Ungdom, hvor han formåede at fordoble medlemstallet på bare to år. I 2017 blev han valgt til Københavns Borgerrepræsentation og har de seneste tre år arbejdet som konsulent i GRACE PA. I 2016 vandt han DM i Debat på Folkemødet. I 2019 blev Alex valgt til Folketinget og blev ny politisk leder for Liberal Alliance.

Ordførerskaber: Politisk ordfører, Erhverv, Ret, Ligestilling, Klima, Energi og Forsyning, Nordisk samarbejde

Ole Birk Olesen

Folketingsmedlem og gruppeformand

Østjyllands Storkreds

Forfatter og journalist. Har arbejdet blandt andet på Ekstra Bladet og Berlingske Tidende og været redaktør på netavisen 180 grader. Udgav i 2007 bogen Taberfabrikken. Stammer fra Agerskov i Jylland, men bor i dag i København med sin kone, fotografen Sif Meincke og deres to sønner. Fritiden står i familiens tegn – gerne med ture til sommerhuset.

Ordførerskaber: Finans, Skat, Transport, Bolig, Social- og indenrigs, EU

Henrik Dahl

Folketingsmedlem

Sydjyllands Storkreds

Cand.scient.soc. fra Københavns Universitet, M.A. in Communications fra University of Pennsylvania og Ph.d. fra Handelshøjskolen i København. Har været ansat ved bl.a. CBS, RUC, AC Nielsen og har optrådt som livsstilsekspert og debattør i radio og tv. Selvstændig siden 1999 – først med Explora A/S (til 2008) – siden som forfatter og foredragsholder.

Ordførerskaber: Uddannelse og forskning, Børn og undervisning, Miljø, Udlændinge, Integration og indfødsret, Sundhed og ældre, Kirke, Udenrigs, Forsvar, Kultur, Fødevarer og fiskeri