Kontaktoplysninger:

Email: mikkelnp16@gmail.com
Telefon: +45 40 36 92 73

Facebook

Om Mikkel Pedersen

Mikkel Pedersen er født og opvokset i Tim, Vestjylland. Han gik på Tim Skole og tog derefter sin ungdomsuddannelse på Ringkøbing Handelsgymnasium. Mikkel stiller op som folketingskandidat for Liberal Alliance i Sydjyllands Storkreds.

Uddannelse og karriere

Mikkel flyttede til Kolding i 2016 for at begynde sin bachelor i HA Erhvervsøkonomi. Under sit studie meldte han sig ind i Liberal Alliance for at gøre sig politiske erfaringer og blive klogere på liberalismen.

Efter studiet fandt han sig godt til rette i Kolding, hvor han har boet lige siden. At stille op til politiske valg er heller ikke nyt, da han både var byråds- og regionsrådskandidat i november 2021. Det blev ikke til nogle poster, men det gav ham blod på tanden til at stille op igen.

Mikkel arbejder i dag i lager og logistik hos NDI Group i Brørup.

Mærkesager

Borgernes frihed

Størstedelen af livet leves i hverdagen. Derfor mener Mikkel også, at danskerne skal have de bedste muligheder for at indrette livet, som de har lyst.

Med stigende energi- og fødevarepriser, flere skatter og mindre frihed hen over de seneste par år er danskernes hverdag nemlig blevet mere og mere presset. Det er blevet dyrere at leve som dansker, og derfor er det vigtigt, at den først tjente krone rækker meget længere, end den gør i dag.

Som den primære mærkesag skal de første 7.000 kr. af lønnen være skattefri. Gennem økonomisk frihed vil folk i højere grad kunne skabe det liv, de sigter efter.

Ny finansiering af kulturlivet

Mikkel går meget op i kulturpolitik. Navnlig spørgsmål om, hvorvidt sports- og kulturlivet er så afhængigt af kommunal eller statslig støtte, optager Mikkel. Det er en afhængighed, han ønsker at tage et opgør med. Teatre, spillesteder, kulturinstitutioner og sportsklubber er stort set alle afhængige af offentlige bidrag, og det flytter skattekroner fra kerne velfærdsområder over i pengepungen på private organisationer.

Meget af kulturlivet er værd at bevare, men finansieringen skal i højere grad bestå af private bidrag. Kun på denne måde kan vi sikre, at kernevelfærden ikke bliver ofre i kulturinstitutioner eller sportsbegivenheder, som borgerne ikke frivilligt har lyst til at betale for.