Kontaktoplysninger:

Email: kennethkirkeby@me.com
Telefon: +45 31 22 30 00

Twitter

Om Kenneth Kirkeby

Kenneth Kirkeby er læreruddannet og arbejder som viceskoleleder på en folkeskole i Sydjylland. Han bor på en lukket landsbyskole lidt udenfor Ribe med sin kæreste, der er er administrationsbachelor og arbejder på en videregående uddannelsesinstitution.

Kenneth er vokset op i Oksbøl. Han er fra 1988 og nummer to i en søskendeflok på fire og søn af en metalarbejder i vindmølleindustrien og en sosu-hjælper. Kenneth stiller op til folketingskandidat for Liberal Alliance i Sydjyllands Storkreds.

Uddannelse og karriere

Siden Kenneth i 2013 afsluttede sin læreruddannelse med linjefag i matematik, fysik/kemi, samfundsfag og musik har han arbejdet som lærer i folkeskolen i syv år, på en kreativ efterskole. I efteråret 2020 har Kenneth været leder for skolen.

Kenneth har altid været en del af foreningslivet. Både som aktiv, og som udvalgs- og bestyrelsesmedlem. Kenneth er formand for landsbyrådet i Varming-Skallebæk.

Kenneth sidder i bestyrelsen i LA Sydjyllands og har tidligere været i bestyrelsen for LA Esbjerg. Kenneth er medforfatter til to børnebøger.

Mærkesager

Kenneth interesserer sig naturligvis for grundskoleområdet, og som fysik/kemi-lærer er han også meget optaget af klimaområdet.

Skoleområdet

Kortere skoledage

Børnene skal gå meget mindre i skole. Skoletiden er fjern for mange, men de fleste har siddet til et kursus og kender helt sikkert følelsen af at være træt og ukoncentreret og bare kigge på klokken allerede inden, man når middag. Sådan har børn det også. Der er intet, der tyder på, at de lærer, når de er trætte – tværtimod. Det får dem til at miste lysten til at lære, og uden dén er læring en umulighed. Det koster også på deres energi til at deltage i foreningslivet i deres fritid.

Hensyn til alle børn

Specialklasser og -skoler skal genoprettes og den specialpædagogiske ekspertise skal tilbage. Den socialdemokratiske drøm om at bare vi alle får det samme, er vi glade, er en forestilling som ikke virker for mange børn. Det er faktisk ikke alle børns største drøm at være en del af det samme fællesskab som de andre. Og alle evner det heller ikke. Vis hensyn til dem.

Styrke lærernes ambitioner

Respekten omkring lærergerningen skal genoprettes. Det er lærernes eget ansvar. Desværre har fagforeningen fjernet ethvert incitament for at præstere: Alle får det samme i løn uanset indsats eller resultater.

I har måske set Rita? Når Hjørdis bliver lagt for had af sine kolleger for at sætte en musical op (til kæmpe glæde for børnene og forældrene), er det desværre ikke ren fiktion. Det foregår på rigtig mange skoler, at læreres ambitioner på børnenes vegne dræbes af middelmådigheden. Hvis man er god stiller man jo ens kolleger i et dårligt lys – åbenbart.

Innovation til gavn for klimaet

På klimaområdet vil Kenneth arbejde hårdt for at sikre at fokus vendes mod forskning frem for at understøtte én teknologi (vind), bare fordi Danmark står stærkt på dén og teknologien er langt i sin udvikling. Vindenergi kan ikke forsyne hele landet med stabil energi. Vi bør i stedet undersøge og udvikle det kæmpe potentiale, der er i havstrømme-turbiner, atomkraft og brint.