Kontakt

Mail: Nicolai@sandager.org
Tlf.: +45 20 24 40 98

Twitter
Facebook

Nicolai Sandager er folketingskandidat for Liberal Alliance i Sjællands Storkreds og er ligeledes medlem af partiets Hovedbestyrelse. Han er vokset op i Greve på den sjællandske vestegn samt en del i udlandet.

Som søn af rejsende forældre har Nicolai boet en del af sin barndom i både Sydamerika og Afrika. I dag er han bosat i Sorø med sin kone Line og deres søn Joachim. Når Nicolai ikke arbejder med IT eller politik nyder han naturen og helst på toppen af sin mountainbike på vej ned af uvejsomt terræn.

Karriere

Nicolai har været medlem af Liberal Alliance siden 2012 og har været opstillet til de sidste to kommunalvalg. Han har været ansat i IT branchen i 25 år, hvor han har rådgivet mange store danske virksomheder i, hvordan de bedst muligt kan bruge de digitale værktøjer til at understøtte deres forretning.

Mærkesager

Folkeskolen skal sættes fri igen

Når man som Nicolai er gift med en skolelærer og har en søn i folkeskolen, så får man en naturlig indsigt i de udfordringer, vi har påført den danske folkeskole. Vi har med de sidste 10 års reformer på området skabt en skole, hvor eleverne er blevet dårligere stillet, og den politiske regulering har strammet lærernes rum for undervisning, så de i dag har ligeså meget kunstnerisk frihed som en kok ville have på en McDonalds restaurant.

Det er en bekymrende udvikling, og det er et opgør med en skoletradition, som mange tidligere generationer har været med til at opbygge og udvikle, hvor eleverne er blevet rustet til at være tænkende, innovative og dannede børn, der senere i livet har kunne gøre fantastiske ting. I dag betyder heldagsskolen, at børn er unødigt udkørte, når de kommer hjem og skoletrætheden sætter ind allerede i de helt små klasser.

Vi skal have sat folkeskolen fri igen. Stole på at lærerne har den faglighed, der skal til for at skabe de undervisningsforløb, der kan udvikle og forme vores børn. Og så skal vi have forkortet skoledagen, så overskuddet til at dyrke sport, musik og foreningsliv kan vende tilbage.

Øget digitalisering

Med Nicolai Sandagers erfaring fra IT branchen har han også en stor interesse i det digitale område. Vi skal bruge digitale værktøjer til at frigive arbejdskraft i vores offentlige sektor, så vi igen kan fokusere på den nære velfærd og derved lette noget af det bureaukratiske fedtlag, vi har fået opbygget.

Men med en øget digitalisering kommer også risikoen for at ydre kræfter vil kompromittere vores hverdag, stjæle vores data og lukke vores infrastruktur. Truslen fra hackere og statsfinansierede cyber-terrorister har aldrig været højere. Derfor skal vi have fokus på skabe de nødvendige rammer for, at vi kan forsvare Danmark i cyberspace.