Kontaktoplysninger:

Email: cwillen@youmail.dk
Telefon: +45 40 94 29 88

Facebook

Om Claus Willén

Claus Willén er 59 år gammel, bor på Frederiksberg. Han er gift og har 2 voksne drenge, hvor den yngste læser på DTU og den ældste er uddannet Fysioterapeut. Foruden politik har Claus stor passion for sejlsport. Claus stiller op som folketingskandidat for Liberal Alliance i Københavns Storkreds.

Uddannelse og karriere

Claus arbejder i Jyske Bank. Han har arbejdet i den finansielle sektor siden 1984, hvor han har arbejdet som børsmægler, porteføljemanager og nu i private banking. Hans opgaver har altid været inden for investering i forskellige banker og forsikringsselskaber.

Claus interesse for politik stammer tilbage fra folkeskoletiden og med indflydelse fra hans østtyske mor. Hun blev smuglet ud til den frie verden tilbage i starten af 60’erne. Det har skabt en kritisk tilgang til venstrefløjen, der dengang var overordentlig positiv indstillet for, hvad der foregik i den lukkede verden på den anden side af muren.

Mærkesager

Borgernes frihed

Det er tid til at få vendt den kedelige udvikling, der sniger sig ind alle vegne i lovgivningen, hvor den personlige frihed bliver svækket. Antallet af nye love, regler og regulativer er steget markant de seneste 40 år. Det er en falliterklæring, at vi ikke i højere udstrækning kan klare os med sund fornuft.

Vores velfærdsstat har vokset sig for stort. Vi skal være glade for vores velfærdsstat, men vi tager fejl, hvis vi tror, at konstant øgede offentlige udgifter, der i forvejen er blandt verdens højeste, vil løse udfordringerne. Det betyder også, at vi i Danmark har et af verdens højeste skattetryk.

Begge disse skal nedbringes ved benhårdt at reducere administration og bureaukrati.

Atomkraft

Klimaet og naturen har altid stået Claus nær. Vi skal værne om vores natur. Det er vigtigt, hvordan vi som mennesker gebærder os i naturen.

Vi er afhængige af energi. Og måden vi frembringer denne er vigtig. Indtil nu har Danmark været en af verdens største CO2-udledere. Vi har i stor stil satset på kul som energikilde, selvom vi allerede tilbage i 70’erne havde en mulighed, sammen med bl.a. Frankrig at indfase den rene energikilde a-kraft.

Nu har vi så chancen igen i den grønne omstilling. Vind som energikilde bliver realistisk set kun en begrænset og ustabil leverandør. Det samme gælder for sol på vores breddegrader. Derfor kan det ikke gå hurtigt nok med at starte satsningen på A-kraft.

Uddannelse

Vi er et højtuddannet folk, og det skal vi vedblive med at være. Dog skal al uddannelse anerkendes som ligestillede. Vi mangler i den grad håndværkere, så vi skal arbejde for at gøre disse erhvervsuddannelser mere attraktive.