Kontaktoplysninger:

Email: alexander.ryle@gmail.com
Telefon: +45 29 10 46 43

Twitter
Facebook

Alexander Ryle er 1. suppleant til Borgerrepræsentationen for Liberal Alliance i København. Han er søn af Christina Ryle og Clive Morrell, han er vokset op i Helsinge og har boet i København i mere end 20 år. Alexander har været en del af Liberal Alliance siden 2010, hvor han meldte sig ind i Liberal Alliances Ungdom (LAU). Her blev han i 2015 medlem af forretningsudvalget, og på to år formåede han at fordoble foreningens økonomi. Alexander stiller op som folketingskandidat i Københavns Storkreds.

Uddannelse og karriere

I 2017 blev Alexander kandidat i erhvervsøkonomi og informationssystemer fra Handelshøjskolen i København. Herefter arbejdede han som Human Capital Management konsulent, først hos Deloitte og sidenhen hos Kainos. Ved kommunalvalget i 2021 blev Alexander valgt som 1. suppleant til Borgerrepræsentationen i København og er derudover også udpeget som medlem af Vurderingsankenævnet i København og Amager Øst Lokaludvalg. Her fokuserer han særligt på boligpolitik, bedre infrastruktur og det sociale område.

Mærkesager

Borgernes frihed

Alexander kæmper for et Danmark med mere frihed til forskellighed. Livet er vort eget, og vi skal have lov til at bruge det, som vi vil. Den socialdemokratiske forbudspolitik umyndiggør danskerne og fratager os vores frie valg. Politikere skal ikke ensrette borgerne, men i stedet skabe rammerne, så vi hver især kan trives og leve det liv, vi ønsker.

Det frie valg i velfærden

Alexander har også stort fokus på at skabe flere valgmuligheder og bedre service i velfærden. Som mennesker har vi alle forskellige ønsker og drømme for vores liv. Derfor er det vigtigt med et privat alternativ, når det offentliges grå metervare ikke slår til. Bare fordi at noget er skattefinansieret, behøver det offentlige ikke at levere det. Vi skal vi øge det frie valg i velfærden ved at lade pengene følge borgeren, så den enkelte selv har mulighed for at vælge mellem offentlige og private velfærdstilbud.

Hovedstadspolitik for københavnerne

Et andet område, som Alexander er meget optaget af, er udvikling i hovedstaden. Selvom mange tusinder hvert år vælger at flytte til København for at studere, arbejde og bo, blokerer Christiansborg direkte for, at København udvikler sig i den retning, som københavnerne ønsker. I stedet for at skabe flere boliger, bedre infrastruktur og gode levevilkår i vores hovedstad, udflytter man offentlige arbejdspladser og studiepladser fra København, udsulter hovedstaden økonomisk gennem udligningsordningen og lader infrastrukturen sande til. Ifølge Alexander har vi behov for en hovedstadspolitik i Danmark og et opgør med den provinspopulisme, der i øjeblikket finder sted på Christiansborg.