Liberal Alliances ministre

Tryk på billederne herunder, for at se videoer med de nye ministre.

POLITISK LEDER & UDENRIGSMINISTER
Anders Samuelsen

Anders Samuelsen er Cand. Scient. Pol. og har tidligere arbejdet med døve og hørehæmmede. Forfatter til to bøger om EU. Valgt til folketinget i 2001 og til Europa Parlamentet i 2004. Med til at stifte Liberal Alliance i 2007 og politisk leder af partiet. Stammer fra Horsens. Har to store sønner og bruger fritiden på familien, løbeture, musik og bøger.

Kontakt

ØKONOMI- & INDENRIGSMINISTER
Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Bachelor i socialvidenskab fra Roskilde Universitet. Har siddet i Folketinget siden 2005 og er gruppeformand og politisk ordfører for Liberal Alliance. Modtog i 2006 prisen som ”årets politiker” af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske. Stammer fra Farum men bor i dag i København. I sin fritid er Simon Emil som oftest at finde i sit sommerhus på Møn.

Kontakt

KULTUR- & KIRKEMINISTER
Mette Bock

Mette er cand.scient.pol. og mag.art. i filosofi. Hun har været direktør for Muskelsvindfonden, chefredaktør på JydskeVestkysten og programdirektør i DR. I 2006 udnævnt til årets erhvervskvinde. Bestrider adskillige tillidshverv og er formand for Grænseforeningen. Bor i Horsens med sin mand Hans Jørn ­­– og har tre voksne børn og fire børnebørn.

Kontakt

UNDERVISNINGSMINISTER
Merete Riisager

Cand. Mag. Pæd. og tidligere programkoordinator indenfor ”Learning & Change” hos blandt andre LEGO og revisionsfirmaet PWC. Stammer fra Odense. Bor sammen med sin mand, Mogens Pedersen, og deres to børn. I fritiden tager Merete Riisager gerne på fisketur med børnene og så elsker hun i øvrigt at lave mad og bage brød.

Kontakt

TRANSPORT-, BYGNINGS- & BOLIGMINISTER
Ole Birk Olesen

Forfatter og journalist. Har arbejdet blandt andet på Ekstra Bladet og Berlingske Tidende og været redaktør på netavisen 180 grader. Udgav i 2007 bogen Taberfabrikken. Stammer fra Gram i Jylland, men bor i dag i Vanløse med sin kone, fotografen Sif Meincke og deres to sønner. Fritiden står i familiens tegn – gerne med ture til sommerhuset.

Kontakt

ÆLDREMINISTER
Thyra Frank

Thyra Frank er tidligere plejehjemsleder for plejehjemmet Lotte på Frederiksberg. I sommeren 2008 blev Thyra udnævnt til Ridder af Dannebrog. Fra år 2011-2015 var hun medlem af Folketinget for Liberal Alliance. Født i Skørping i Nordjylland, men bor i dag på Frederiksberg med sin mand Peter Camillo Rasmussen.

Kontakt