Kære læser

Om kort tid er det valgdag. Vi skal sammen bruge vores stemme til at beslutte, hvilken retning der skal sættes for Danmark. I dette magasin kan du læse om Liberal Alliances vision.

Jeg glæder mig til fremtiden. Jeg er optimist og tror inderligt på, at i morgen bliver bedre end i dag. Det ligger i mit og Liberal Alliances DNA, at vi med åbent sind og nysgerrighed skal omfavne fremtidens muligheder. Vores børn og børnebørn skal have endnu bedre muligheder for at leve det liv, de ønsker, end vi selv fik.

Der er alt for mange politikere, der prøver at tale fremtiden ned. Som spiller på frygten for fremtiden – hvad enten de truer med økonomisk sammenbrud, ukontrollabel indvandring eller klimakatastrofer.

Men dommedagsprofetierne passer ikke. Fremtiden er lys og fuld af muligheder. Den er ikke uden problemer – men problemerne kan løses, hvis vi vil, og hvis vi tilpasser det danske samfund i tide. Hvis vi træffer modige valg for Danmark. Så kan Danmark også om 10, 20 og 50 år være en af verdens vindernationer.

Og opskriften er egentlig ret klar. Vi skal sætte hinanden fri. Sænke skatterne, både for private og for virksomhed-
er. Fjerne bureaukrati og besnærende og tossede afgifter.

Derfor går Liberal Alliance igen i år til valg på vores fire mærkesager, som vi har kæmpet for siden partiets begyndelse: 
Lavere skat. Mere vækst. Mindre bureaukrati. Mere frihed.

Det vil give flere mulighed-
er for den enkelte familie og virksomhederne. Skabe flere arbejdspladser. Give mere personlig og økonomisk frihed. Løfte fællesskabet både socialt og økonomisk.

For vi vinder ikke fremtiden ved bare at sidde på hænderne og fordele den velstand, vi nu engang har, mellem os. Vi skal skabe fremtidens velstand. Og med mere frihed og mere økonomisk vækst får vi ikke bare mere velstand og velfærd derhjemme hos den enkelte dansker og de enkelte familier. Vi får også den velstand, der skal til for at sikre fremtidens velfærdssamfund med f.eks. uddannelse, sundhedspleje og ældreomsorg til alle. Og med ny teknologi, der forhindrer, at vi skader klimaet.

Vi får givet danskerne og familierne den luft i hverdagen, der gør, at de kan tilrettelægge deres egne liv, sådan som de ønsker. Ikke som staten eller naboen ønsker. Så man nemmere kan få fat i en ny bil, hvis man har brug for det. Så det bliver nemmere at vælge frit mellem folkeskolen og friskolen, eller så der bliver råd til, at børnene kan komme på efterskole, hvis det er det, der er bedst for dem.

Det handler ikke om velfærd eller skattelettelser. Nej, det handler om velfærd og skattelettelser, for uden væksten, som skattelettelserne giver, får vi meget mindre velfærd i fremtiden.

I Liberal Alliance insisterer vi på at sige det rigtige frem for at vælge det mest opportune synspunkt.

Det er friheden, markedsøkonomien og troen på en bedre fremtid, der har løftet verden og Danmark frem til der, hvor vi er i dag. Og det er friheden, markedsøkonomien og troen på en bedre fremtid, der kan sikre, at vi fortsætter på den vej. Med velstand, højere levestandard og ressourcer til at hjælpe dem, der har behov.

Jeg håber, at du sammen med os vil vælge fremtidens retning for Danmark, når vi skal til stemmeurnerne senere i år.

 

Anders Samuelsen