Liberal Alliance melder sig nu klar til kampen om en plads i Europa-Parlamentet til foråret. Partiets hovedbestyrelse har i dag indstillet til partiets medlemmer, at Mette Bock bliver spidskandidat ved valget til Europa-Parlamentet i maj 2019.

”EU står ved en afgørende skillevej med Brexit, USA, der vender ryggen til Europa, østeuropæiske medlemslande, der krænker fundamentale frihedsrettigheder, og et Sydeuropa i økonomisk kaos. Vi skal bruge den brændende platform til at åbne et nyt kapitel, hvor EU er smallere men stærkere. Jeg vil være en liberal stemme, der tydeliggør danske og nordiske værdier i EU”,siger Mette Bock om EU’s aktuelle og fremtidig udfordringer.

Mette Bock har siddet i Folketinget for Liberal Alliance siden 2011, bl.a. som medlem af Udenrigspolitisk Nævn, EU-ordfører og udenrigsordfører. Hun har været kultur- og kirkeminister siden 2016. Mette Bock er valgt i Sydjyllands Storkreds med 11.588 personlige stemmer.

Om sin opstilling siger Mette Bock:
”Jeg er meget glad for, at hovedbestyrelsen har valgt at indstille mig som kandidat. Nu er det op til medlemmerne at træffe den endelige beslutning, og jeg håber, de vil give mig deres opbakning som spidskandidat”.

Landsformand Leif Mikkelsen glæder sig over Mette Bocks kandidatur:
’Vi stiller med en virkelig stærk kandidat, så LA nu for alvor melder sig i kampen om at få en plads – og dermed partiets første plads –  i Europa-Parlamentet. Jeg er utrolig glad for, at Mette Bock har sagt ja til at være til rådighed som kandidat”.

Liberal Alliance samles til Liberal Fridag på Fyn 22. september og vil her tage endeligt stilling til, hvem der skal være partiets spidskandidat. Hvis Mette Bock vælges som spidskandidat, genopstiller hun ikke ved det kommende folketingsvalg.
Liberal Alliance har ikke tidligere været repræsenteret i Europa-Parlamentet.