Alex Vanopslagh troede engang, han skulle være fodboldlandsholdsspiller, og han drømmer om at kunne danse. Hans politiske arbejde foregår hele dagen og aftenen – kun afbrudt af et par timers “Game of Thrones”.

Tekst Redaktionen · Foto Martin Bubandt

Der mangler forståelse for det arbejdende folk. Det er det største problem, jeg ser i samfundet i disse år. Jeg bilder mig ikke ind, at jeg er arbejdernes frelser, men jeg synes, at de folkevalgte bør bruge de hårdtarbejdende danskeres penge med større omtanke.

Vi skal væk fra, at der sidder en frelst elite i storbyerne, som udskammer landbrug, biltrafik og produktionsarbejdspladser. I stedet skal der mennesker i Folketinget, som forstår den hverdag, det arbejdende folk og den jævne dansker lever i. Samfundsdebatten skal præges af helt andre typer, end den bliver i dag. Jeg beundrer folk, der går imod strømmen, og som tør holde fast i deres meninger.

Jeg er også valgt byrådspolitiker, og det betyder, at når jeg har fri fra mit civile job, begynder mit politiske arbejde ofte. Og så har jeg en søn på tre år, som jeg har i de fleste weekender. Timerne med ham prioriterer jeg selvfølgelig meget højt, men ellers arbejder jeg. På en almindelig hverdagsaften tager jeg mad med hjem og kobler af i et par timer med et afsnit eller to af Game of Thrones. Og så går jeg ellers i gang med det politiske arbejde.

Da jeg var yngre, var jeg sikker på, at jeg burde komme på landsholdet i fodbold, men det var jeg nu aldrig rigtig tæt på, så i dag ville jeg egentlig hellere kunne danse. Men det kommer jeg formentlig ikke til at lære, for jeg har ikke rigtig nogen rytme. Dans udstråler ellers livsglæde, og det ville jeg gerne være god til at kunne, men i stedet må jeg arbejde på at rykke nogle ting politisk. Det går godt i Danmark i disse år, og derfor er det også nu, at vi bør sikre fremtiden med reformer. Vi er blevet for magelige herhjemme, og det sikrer ganske enkelt ikke opsvinget. Det vil jeg gerne ændre.

Alex Vanopslagh

Blå bog

- Født 1991
- Opstillet i Vestjyllands Storkreds
- Cand.scient.pol.
- Arbejder som lobbyist i Grace Public Affairs, hvor han rådgiver kunder
- Bor i Vanløse i København
- Far til Milton