Carsten Bach kæmper for et friere familieliv og en vildere natur. Fordi det nytter.

Tekst Ulla Hinge Thomsen · Foto Martin Bubandt

Jeg er en ganske almindelig dansker – som Ole Ernst siger om Ove Verner Hansens forbryder-figur i en af Olsen-banden-filmene: ”lidt småfed og almindelig”. Uden at jeg føler mig overvægtig. For mig er det helt almindelige hverdagsliv, hvor jeg står op om morgenen, smører madpakker og går på arbejde, det, jeg higer og længes efter i udpræget grad. Jeg glæder mig altid til at komme hjem og se X Factor i sofaen om fredagen.

Min oprindelige motivation var, at jeg i mit helt unge familieliv fandt ud af, hvor snævre rammer der er for at etablere sig. Når du får børn, er der ingen økonomiske muligheder for at passe dem selv eller gøre noget helt andet, fordi du afleverer så mange penge i skat. Familierne er nødt til at følge systemet som lemminger, også når børnene når skolealderen. Jeg ville og vil gerne give frihed, men også ansvar, til familierne. Jeg vil bare gerne åbne lidt mere op.

Jeg er ordfører for “alt det grønne”. Jeg nyder naturen og bor selv på landet. Det virker direkte forkert på mig, at staten er en kommerciel aktør inden for skovdrift og ikke i stedet reserverer sine arealer til at skabe biodiversitet. Vi skubber virkelig på for at få en proces i gang.

Der er så meget mindre spændetrøje at finde, og jeg føler virkelig, at der er lys for enden af tunnellen, og at vi er på toget. Det nytter vitterligt noget, at vi er i regeringen. Jeg har ingen ministerambitioner, men jeg er loyal over for partiet og privilegeret, at jeg er valgt ind i Folketinget. Jeg tager meget gerne en tørn mere for sagen.

Blå bog

- Født 1975
- Opstillet i Fyns Storkreds
- Medlem af Folketinget siden 2015
- Ordførerskaber: Dyrevelfærd, Energi, Færøerne, Fiskeri, Fødevarer, Forsyning, Grønland, Klima, Landbrug, Miljø og Udvikling
- Cand.scient. i anvendt kvartærgeologi, reserveofficer i Flyvevåbnet og Søværnet
- Tidl. fagchef og afdelingsleder i Dansk Miljørådgivning A/S
- Bor i GaltenGift med Ann Jette, far til Marcus og Kamille