Lige fra sin til tider ensomme barndom i Nibe til et luksusliv blandt de rige og stjernerne i Hollywood har 67-årige Ole Henriksen altid insisteret på positivitet som den bedste investering i et liv, der skal nydes. Det har givet et stort afkast indtil nu.

Nibe, 1965: Ole Henriksen er 14 år og føler sig trods et medfødt lyst sind uendeligt trist og ensom. Han har opdaget, at han er tiltrukket af andre drenge, og ved ikke, hvad han skal stille op med den opdagelse i et lille samfund, hvor man ikke taler om den slags.

”En vinterdag stoppede jeg op på min daglige tur forbi Limfjorden (…). Normalt ville jegelske disse dage, hvor den friske luft gav mig energi, men denne dag overvejede jeg, om jeg bare skulle gøre en ende på det hele og springe ud i de mørke bølger,” skriver han i sin nye bog ”Det skal føles godt”.

København, 2018: Ole Henriksen står i Lyngby Storcenter i København og signerer sin nye bog, der handler om, hvordan man får succes. Han smiler det kendte, brede Ole Henriksen-smil, taler med sine fans og nyder samværet. Helt oprigtigt. For Ole Henriksen er ikke ensom mere. Han er tilpas i sig selv og blandt mennesker.

Jeg elsker mine medmennesker, og det er den ene del af min succes. Hvad enten det handler om at give mine medarbejdere mulighed for at blomstre og få succes på deres rejse, forkæle mine kunder eller møde mine læsere som den dag i storcenteret, så falder det mig 100 procent naturligt. Det skaber næring mellem mennesker, når vi er nærværende med hinanden,” siger Ole Henriksen.

En dygtig mand
Positiviteten er åbenlys. Og legendarisk. Hans evne til at få andre til at føle sig set og anerkendt har da også gjort Ole Henriksen til skincare guru to the stars i Hollywood, hvor han åbnede sit første spa i 1975. En behandling hos ham har nemlig altid handlet om andet og mere end hud.

”Jeg kom på hudplejeskole i London, da jeg var 22, og opdagede hurtigt, at jeg kunne lide at få mine kunder til at føle sig godt tilpas ved at tale med dem om det, der var på spil for dem. Senere udviklede jeg det jo til en wellness-model, og jeg elsker mit arbejde lige så meget i dag som dengang,” siger Ole Henriksen.

I sin nye bog fortæller han åbenhjertigt om, hvordan han har sludret med David Bowie, mens han nynnende klædte sig af til behandling, og hvordan andre store stjerner har betroet sig om deres problemer, mens de blev puslet om. Men hvis man tror, at succesen er bygget på hyggesnak, undervurderer man manden fra Nibe, der er på fornavn med både Sylvester Stallone og Laura Dern og selv har lagt navn til et verdenskendt brand.

Jeg er dygtig. Det er den anden del af min succes. Mit firma er baseret på produkter, der virker, og som jeg selv har udviklet fra bunden.

Når den indre stemme kalder
Ole Henriksen voksede op i Nibe i en familie med mor, far og to brødre. Allerede fra lille besluttede han sig for at nyde sit liv. Også selv om han kæmpede med sin seksualitet og den deraf følgende ensomhed. Med karakteristisk evne til at gøre minus til plus siger han:

”Jeg lærte tidligt at være i mit eget selskab og kan altid beskæftige mig selv. Der er en verden til forskel på ensomhed og alene-tid, og jeg har stadig brug for det sidste. Faktisk burde man lære alle unge mennesker det, for når vi er alene, kan vi for alvor høre den indre stemme, vi alle sammen har, og som fortæller os, hvad der er rigtigt for os.”

Ole Henriksens indre stemme talte til ham tidligt. Som 20-årig havde han mødt den 12 år ældre amerikaner og verdensmand Harvey og var taget til USA med ham, og siden var de sammen rejst til Indonesien, hvor Ole ernærede sig som danser og model. Her mødte han en engelsk kvinde, Isabel, der opfordrede ham til at søge ind på hudplejeskole i London.

”Jeg kunne mærke med det samme, at det var en passion for mig, og det er faktisk den allervigtigste ingrediens i succes: at du beskæftiger dig med noget, du virkelig elsker og brænder for, om det så er dit job, din sport eller i kærligheden – hvis du laver noget, du virkelig har drømt om, kan du ikke undgå at lykkes.”

Positivitet er personligt
Det lyder besnærende, og Ole Henriksen bliver da også ofte spurgt, om det virkelig kan passe, at positivitet altid betaler sig.

”JA! Og det har ikke noget med penge eller held at gøre, det er en personlig beslutning. Min farmor Laura fra Nibe var altid positiv, og min far næsten også altid. Jeg har da mødt masser af modgang,” fortæller Ole Henriksen og uddyber:

”Min kæreste Harvey blev diagnosticeret med en psykisk sygdom og forsøgte at slå mig ihjel, da jeg havde mødt min nuværende mand Laurence, og jeg fik også på et tidspunkt en direktør i firmaet, som var dygtig, men blev alt for grisk. Men jeg bruger ikke tiden på at være skuffet. Jeg har altid været god til at tilgive, det gør livet så meget nemmere. Nag er spild af tid, og hvert minut tæller!”

BLÅ BOG

Ole Henriksen

Født 1951 i Nibe, uddannet i London, åbnede Ole Henriksen of Denmark Skin Care Center i Hollywood i 1975.

Har lagt navn til brandet Ole Henriksen, som i dag er under luksus-konglomeratet LVMH – Moët Hennessy Louis Vuitton SE.

Bor i Los Angeles, USA, med sin mand, Laurence Roberts.

Aktuel med bogen ”Det skal føles godt”, Politikens Forlag.