Christina Egelund vil gerne male et regnbuefarvet billede af verden, for det giver flere kræfter at være optimist end pessimist. Franske filosoffer og 10 års arbejde på en campingplads har rundet den principfaste politiker.

Tekst Ulla Hinge Thomsen · Foto Martin Bubandt

Jeg er optimist og synes, at vi har pligt til at få noget ud af livet. Jeg tror på, at i dag er bedre end i går, og at i morgen bliver bedre end i dag. De der siger, at alt var bedre i gamle dage, tager fejl. Vi er nødt til at møde alle udfordringer konstruktivt, ellers er det svært at finde kræfterne til at gøre verden bedre.

Min politiske bevidsthed er både intellektuel og praktisk. Da jeg var ung, boede jeg nogle år i Paris og fordybede mig i oplysningstidens franske filosoffer, og jeg følte mig straks hjemme. De liberale tanker var mine. Senere arbejdede jeg i 10 vidunderlige år på min families campingplads i Nordjylland, som jeg var medejer af. Jeg nød at have en lille virksomheds liv i hænderne sammen med andre gode mennesker. Men det var også der, jeg kunne mærke, hvad det betyder, hvis man regulerer eller beskatter for hårdt. Den erfaring bruger jeg dagligt, når vi forfatter noget på Christiansborg, hvor intentionen er god, men hvor jeg altid lige spørger: Vil det her egentlig mest føles som en byrde derude?

Jeg er rundet af en familie med mange forskelligheder. Min mor er fra Norge, min far fra Danmark. Min kæreste er fransk, og min bror bor i Indonesien og er gift med en kvinde derfra. Jeg har en grundlæggende rummelighed, det har jeg fået ind med modermælken.

En af mine styrker er, at jeg er enormt principfast. Ud over at være politisk ordfører er jeg bl.a. retsordfører, og her er tit principper på spil. Hvis de andre partier vil til at rokke ved grundlæggende frihedsrettigheder, står jeg meget målrettet fast. Det kan godt trække på min tålmodighed, at processen er så langsommelig; på campingpladsen kunne vi tage beslutningerne over køkkenbordet, og så gik vi ud og førte dem ud i livet. Men jeg ser aldrig tilbage – jeg hader nostalgi. Grundlæggende tror jeg altid på, at i morgen bliver en bedre dag end i går. Tiden er vores bedste ven.

Blå bog

- Født 1977
- Gruppeformand
- Opstillet i Nordjyllands Storkreds
- Medlem af Folketinget siden 2015
- Retsordfører og politisk ordfører
- Har læst lingvistik og litteraturvidenskab
- Tidl. medejer af campingpladsen Jambo Feriepark
- Bor i København
- Kæreste med Cyril