Folkemødet 2018

Ohøj!

Igen i år er Liberal Alliance at finde til Folkemødet på Bornholm. Du kan finde os på det gode skib, Bjørnsholm i Allinge Havn fra

Torsdag d. 14. juni – lørdag d. 16. juni

Vi er klar med det helt store program, hvor du kan møde vores ministre og folketingsmedlemmer i debatter om alt mellem himmel og jord. Til debatterne har vi inviteret en lang række af spændende gæster, der forhåbentlig kan gøre både os og vores gæster klogere, og måske også give et smil på læben.

Nedenfor kan du finde et program, hvor du kan finde flere detaljer om, hvornår de forskellige debatter og arrangementer afholdes, hvad temaet er, og hvilke gæster der er inviteret.

Vi håber at se dig til Folkemødet 2018.

Program

Torsdag

Kl. 13.00 – 13.30
Kommentatorkøbing – Christina Egelund

Hvad skal vi egentlig med de politiske kommentatorer, hvilken rolle spiller de, bidrager de med kvalificeret viden, eller er der blot tale om gætterier og manipulation. Og hvilken konsekvens bør det have, når de rammer forkert. Politisk ordfører Christina Egelund udfordrer Michael Kristiansen i debat.

Deltagere:
Christina Egelund (MF, LA), Michael Kristiansen (Politisk kommentator)
Moderator:
Line Ernlund (Pressechef, Liberal Alliance)


16.00 – 16.45
Politikerlede – Leif Mikkelsen

I denne debat udfordrer Leif Mikkelsen blandt andre Politikens chefredaktør Christian Jensen i en debat om politikerlede, hvad kommer den af, hvilken rolle spiller medierne, og hvad kan vi gøre ved det?

Deltagere:
Leif Mikkelsen (MF, LA), Michael Dyrby (chefredaktør, BT), Christian Jensen (chefredaktør, Politiken).

Moderator:
Line Ernlund (Pressechef, LA)


18.15 – 19.00
Er ligestillingsdebatten kørt af sporet? – Laura Lindahl

Kom og vær med når Liberal Alliances Laura Lindahl tager en snak med forfatter og debattør Henrik Marstal om ligestillingen i Danmark. Er ligestillingsdebatten blæst ud af proportioner, eller har vi rent faktisk brug for feministerne i 2018? Det spørgsmål stiller stand-up komiker Heino Hansen vores to gæster i en anderledes og sjov debat om ligestillingen i Danmark.

Deltagere:
Laura Lindahl (MF, LA),  Henrik Marstal (Forfatter og debattør)

Moderator:
Heino Hansen (komiker)


Fredag

10.00 – 10.30
Liberal Alliance på hovedscenen – Partiledertale ved Anders Samuelsen (ikke på vores båd)

Dansk økonomi trives, væksten har det godt og arbejdsløsheden er lav. Politisk leder for Liberal Alliance Anders Samuelsen giver sine bud på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for danskerne, erhvervslivet og Danmark.


12.00 – 12.45
Skal staten tjene på vores død? – Joachim B. Olsen

Er det rimeligt at beskatte døden og lade staten tjene herpå? Er arveafgiften uretfærdig, eller udligner den social ulighed? Det er nogle af de spørgsmål, der stilles, når Liberal Alliances finans- og skatteordfører Joachim B. Olsen inviterer en række gæster om bord på LA’s båd til debat.

Deltagere:
Joachim B. Olsen (MF, LA), Mads Lundby Hansen (Cheføkonom og Vicedirektør, CEPOS), Jonas Schytz Juul (Analysechef, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd), Peter Hummelgaard Thomsen (MF, S)

Moderator:
Bent Winther (Samfundsredaktør, Berlingske)


14.00 – 14.45
Pressens hykleri – Mette Bock

Er dele af den danske presse en flok hyklere?

Få svaret på det spørgsmål, når kulturminister Mette Bock møder Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen i debat om hykleri, personhetz og mediedækningen af den nu afdøde Prins Henrik.

Deltagere:
Mette Bock (Kulturminister, LA), Poul Madsen (Chefredaktør, Ekstrabladet)

Moderator:
Line Ernlund (Pressechef, Liberal Alliance)


15.00 – 15.45
Cordua & Steno møder Samuelsen og Joachim B. Olsen

Radioværterne Cordua & Steno er kendt for ikke at holde egne synspunkter tilbage, når de diskuterer tidens politiske problemstillinger med deres gæster. Det bliver ingen undtagelse, når de her møder LA’s partileder Anders Samuelsen og finansordfører Joachim B. Olsen.

Deltagere:
Anders Samuelsen (Udenrigsminister, LA), Joachim B. Olsen (MF, LA)

Værter:
Jarl Cordua og Torben Steno (Radio24syv)


17.00 – 17.45
Perfekthedskultur – Hvornår har du sidst selv gjort noget kikset? – Merete Riisager

Undervisningsminister Merete Riisager debatterer perfekthedskulturen i selskab med en række personer med vidt forskellige baggrunde og forskellige perspektiver på problemstillingen. De vil hver især komme med deres bud på, hvordan vi bedst muligt håndterer de udfordringer, perfekthedskulturen medfører.

Deltagere:
Merete Riisager (Undervisningsminister, LA), Eva Secher (Formand, Dansk Psykologi Forening),  Claus Holm (Institutleder på Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse Aarhus Universitet)

Moderator:
Line Ernlund (Pressechef, Liberal Alliance)


18.00 – 19.00
Musikquiz – Henrik Dahl

Liberal Alliance inviterer prominente personligheder ombord på båden til en sjov og underholdende musikquiz, hvor politiske figurer vil vise deres evner inden for disciplinen.

Deltagere:
Henrik Dahl (MF, LA), Mark Thorsen (Særlig rådgiver for Udlændinge- og Integrationsministeren)
M.fl.


Lørdag

09.00 – 09.45
Ulven er kommet – Carsten Bach

En fri og liberal debat om ulven som en nærværende del af den danske natur og hverdagen i det jyske landbrugslandskab. Skal ulven være totalt fredet, eller skal den forvaltes på menneskets præmisser, og hvordan skal den så forvaltes?

Deltagere:
Carsten Bach (MF, LA), Sebastian Klein, Maria Reumert Gjerding (Præsident, Danmarks Naturfredningsforening), Lone Andersen (Viceformand, Landbrug & Fødevarer)


11.00 – 11.45

Lukket medlemsarrangement.


12.00 – 13.00
Samuelsen møder Sands – Anders Samuelsen

Udenrigsminister Anders Samuelsen og USA’s ambassadør i Danmark Carla Sands møder hinanden på Liberal Alliances båd til en uformel snak om forholdet mellem Danmark og USA i en uforudsigelig verden med masser af udfordringer – men også muligheder.

Deltagere:
Anders Samuelsen (Udenrigsminister, LA), Carla Sands (USA’s ambassadør i Danmark)

Moderator:
Anders Agner Petersen (Chefredaktør, Kongressen.com)


13.30 – 14.15
”Den herskende klasse”  – Henrik Dahl

Jørgen S. Dichs berømte debatbog ”Den herskende klasse” blev 43 år efter dens oprindelse udgivelse genudgivet i 2016. Bogen, der rejser en kritik af den offentlige sektor, resulterer den dag i dag stadig i en hel del diskussion og debat.

Kom og vær med, når Henrik Dahl (LA) og Kaare Dybvad (S) møder hinanden på Liberal Alliances båd til en snak om, hvorfor klassikeren stadig er relevant for dagens politiske kontekst.

Deltagere:
Henrik Dahl (MF, LA), Kaare Dybvad (MF, S)


14.30 – 15.15
Verdens bedste sundhedssystem – en utopi? – May-Britt Kattrup

Vi vil gerne have verdens bedste sundhedsvæsen, men kan vi få det i en socialdemokratisk velfærdsstat? Netop dét spørgsmål er udgangspunktet i denne debat, hvor Liberal Alliances sundhedsordfører May-Britt Kattrup inviterer en række gæster indenfor til en snak om, hvad det vil kræve at nå i mål med dette. Er det et spørgsmål om prioritering, skal vi have mere frit valg, mere eller mindre privat, eller kræver det blot flere ressourcer?

Deltagere:
May-Britt Kattrup (MF, LA), Jesper Luthman (Branchedirektør, Sundhed Danmark), Dorthe Crüger (Adm. Sygehusdirektør, Sygehus Lillebælt), Mfl.

Moderator:
Gitte Lillelund Bech (Direktør og Partner, Advice)


16.30 – 17.30
Bør vi frygte kunstig intelligens?  – Anders Samuelsen

Kom og vær med i debatten, når Lars Seier Christensen og Otto Brøns-Petersen mødes til en snak om konsekvenserne af kunstig intelligens, robotter og virtuel reality.

Hvilken betydning får de nye teknologier for fremtidens job? Og vil udviklingen af disse teknologier udgøre en eksistentiel trussel mod menneskeheden, eller er frygten baseret på misforståelser?

Deltagere:
Lars Seier Christensen (Seier Capital), Otto Brøns-Petersen (CEPOS)

Vært:
Anders Samuelsen


Pressekontakt

 • Line Ernlund
  Line ErnlundPressechef

  +45 61 62 54 65

  line.ernlund@ft.dk

 • Peter Bollerup Andersen
  Peter Bollerup AndersenPresserådgiver

  +45 61 62 50 45

  peter.andersen@ft.dk